picture-26002
picture-26003

Historie


Aangenaam,


Ik ben sinds 2002 actief in de immer innoverende wereld van de pneumatiek en vacuümtechniek. Vanuit de MTS met vakgebied besturingstechniek kwam ik reeds snel in aanraking met pneumatiek bij diverse productie bedrijven. Echter was het pas in 2002 dat ik actief ging adviseren en verkopen vanuit de binnendienst, alleen het daadwerkelijke face to face klantencontact is wat er nog aan ontbrak. En zodoende ben ik op 1 februari 2008 begonnen in de buitendienst als sales engineer en account manager, waarbij bovengenoemde dé toegevoegde waarde betekende voor mij en mijn relaties.

Mede door de successen die we in vanaf oktober 2015 geboekt hebben in de markt is per 1 april 2017 mijn vrouw toegetreden tot het bedrijf en zijn we verder gegaan als VOF. Zij neemt alle administratieve zaken voor haar rekening.


De plannen en ideeën om een eigen bedrijf te starten in 2015 zijn ontstaan uit het feit dat ik mijzelf realiseerde dat er op jaarbasis bakken met geld worden weggegooid aan verkeerd toegepaste componenten, en torenhoge energierekeningen die het opwekken van perslucht met zich meebrengen. Het landelijke percentage lekkage ligt gemiddeld tussen de 15% en de 40% . Het opwekken van 1m3 perslucht kostte u voorheen u €0,016. Een gemiddelde lekkage ligt rond de 250l/min ! Met de nieuwe energietarieven ligt de prijs per kW/h rond de €0,50 à

€0,55 per uur ! Reken maar uit wat het u op jaarbasis kost aan verlies, duizenden euro's, en dat is toch zonde?


QPS gaat daar verandering in brengen, en samen met u gaan we kijken naar duurzame verbeteringen binnen uw pneumatische omgeving. Het 1 op 1 vervangen van defecte componenten biedt namelijk géén oplossing, wij noemen dat brandjes blussen en geen structurele verbeteringen. Een rendementsverbetering van 20-50% op jaarbasis is hierbij geen uitzondering ! De gemiddelde terugverdientijd van een ultrasoon lekkage onderzoek inclusief de rapportage ligt tussen de 3-6 maanden daarentegen, inclusief onderdelen en reparaties rond de 12 maanden afhankelijk van het aantal lekkages, dus waar wacht u nog op?


"Stop met verspillen, start met besparen !"